Recepten

 

Extra gevulde pompoensoep

700 gram pompoen
2 uien
1 theelepel olie
1 theelepel kerriepoeder
1 kruidenbouillontablet
2 laurierblaadjes
1 venkelknol
3 takjes peterselie
5 sprietjes bieslook
zout
peper

Maak de pompoen schoon. Verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in stukken. Maak de uien schoon en snij ze in stukken. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui met kerriepoeder. Voeg de pompoen toe en bak nog ongeveer 2 minuten. Voeg het bouillontablet, 1 liter water en de laurierblaadjes toe. Breng het aan de kook en laat het een half uur zacht koken. Maak intussen de venkelknol schoon en snij hem in gelijke dunne repen. Hak de peterselie en bieslook fijn. Haal de laurierblaadjes uit de soep. Pureer de pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Doe de venkelknol erbij en verwarm de soep nog ongeveer 5 minuten. Roer de peterselie en bieslook erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper. Eet er een bruine bol bij. 

 

Meer recepten vindt u in ons vernieuwde receptenboek 'Pompoen passie'. Vanuit mijn jarenlange ervaring en mijn passie heb ik een  smakelijk en kleurrijk receptenboek samengesteld samen met een uitgebreide inleiding over het kweken, bewaren, en de verwerking van pompoenen in gerechten en als decoratie.

Eet smakelijk!

 

U kunt het boek 'Pompoen passie' hier bestellen